zaterdag 7 juni 2014

Nuku hiva Baai Taiohae dag 329

Hans stap de dinghy in ( om 7u s morgens) en tuft naar het dorp voor Franse bagetten. Ah ja het is hier Frans Polynesie dus Franse baguetten en als toetje een croissant, daar een heerlijk tasje koffie bij (na 21 dagen is dat een delicatesse ) en een adembenemend uitzicht. Nu pas kunnen we er echt van genieten en weet je binnen 2 dagen zijn we de vermoeidheid helemaal vergeten en doe je zo terug een oversteek. Gek allemaal.
Gaan met zijn allen aan land. Geven de was af en vragen ineens ook een mechanieker voor onze winch. 
Wandelen 5 meter verder en ploffen er neer voor de volgende 2u. Een barretje vol met zeilers, zelfs een Vlaams koppel. Iedereen zit op internet, drinkt koffie en wisselt zijn ervaringen uit. Korte samenvatting, iedereen was stik kapot bij aankomst, iedereen heeft brokken en weinige hebben de oversteek in 21 dagen gedaan er is zelfs iemand bij die er 41 dagen over heeft gedaan,  dus wij hebben niets te klagen. Ondertussen genieten we van de sfeer, kippen lopen broodkruimels te pikken onder je tafel, poezen stelen de vis van je bord, een haan loopt te kraaien tussen de banken, vrouwen hebben een bloem achter hun oor steken en iedereen heeft hier prachtige tattoes ( het kriebelt een beetje willen er misschien ook nog 1 tje bij?!?). 
Namiddag: Jan komt aan boord om naar onze winch te kijken. De motor is stuk, in Europa zeggen ze " de motor is stuk dat wordt een nieuwe", hier zeggen ze " laat ons die boel maar eens open vijzen" en inderdaad 3u verder en onze winch werkt terug. Jan is onze held van de dag. 
Oh ja, zwemmen wordt hier afgeraden...een familie hamer haaien zwemt hier rond!!!