woensdag 27 augustus 2014

Bora bora Marina Maikai dag 500

De helft...dag 500 is de helft. 1000 dagen gingen we reizen en zijn nu al in de helft. Wil helemaal nog niet in de helft zitten...
"Piep, piep,piep,piep" wekkertje loopt af niet voor een wandeling maar voor een yoga sessie met een aantal aan het zwembad. Geen yoga met een prachtige zonsopgang maar schuilen onder een afdakje aan het zwembad voor de regen. Wat een stijve hark ben ik geworden ( was ik misschien altijd al maar 't is er niet beter op geworden) geraak zelfs niet meer met mijn handen op de grond ( met zeilen gebruik je duidelijk weinig spieren, ja de bilspieren geraken goed ontwikkeld van uren op het bankje in de kuip te zitten).
Beetje later verhuis ik met de laptop naar het zwembad ( free Wifi). Philippe ( van Ulani) probeert om ons e-mail systeem op zee te laten functioneren ( moedige man ). Bijna 2 u later ' bliep'...yes yes vanaf nu heeft de Nautilus mail op zee. Namiddag vullen de kids met zwembad pret, Hans met gas bijvullen en ik bestudeer het weer op zoek naar een mooi weergat en de ideale route voor ons gezin. Niet simpel, veel eilandjes om uit te kiezen. 
17u, alle cruisers stoppen met wat ze bezig zijn, dinghy's komen van overal aan in het dinghy dock van de marina, 'Happy hour' de moment om samen te zijn. Na al het bier tijd komt de roulotte ( geen roulette maar roulotte ), kleine eetkraampjes die langst de weg staan. Voor heel weinig centjes krijg je heel veel eten en massa's lekkere frietjes! Vinden een plekje tussen de plaatselijke bevolking en eten een simpele maar overheerlijke reuze schotel. Helemaal voldaan kruipen we in ons bedje. Morgen varen we weg, niet ver gewoon andere kant van het eiland.