zondag 2 november 2014

Tonga Tongatapu Nuku'alofa dag 567

Wordt wat afgezaagd dus hou het kort. Het was geen zeiltochtje op een mooie lente dag/nacht eerder zeilen in een herfststorm. 18 tot 31 knopen wind en dat op kop ( de voorspelde wind richting sloeg wat anders uit, pech voor ons!). Koers onhaalbaar dus vechten tegen de weer elementen ( nooit een goede keus). Middernacht de eerste zoutwater douche is een feit! Op een bepaald moment staat er 10cm water in de kuip. 
11u45, anker valt aan het eilandje 'Pangiamotu' tussen  minstens 20 andere bekende zeilboten met uitzicht op Nuku'alofa, de hoofdstad van Tonga. Lumbaz pikt ons op, rijst met vers gevangen tonijn sta klaar bij hun aan boord. Gewoon benen onder tafel steken en genieten. Verwende scheten en wat een geweldig gezin hebben wij weer leren kennen. 
Droppen ons Nautilusje in het water en gaan het eilandje verkennen. Nooit verwacht maar het is een klein paradijs. Een ferrytje vaart aan en af met bewoners van de stad die hier even komen uitblazen. Onze kinderen spelen uren in het water en wij, wij genieten van het gezelschap van al onze vrienden.