dinsdag 27 oktober 2015

Pinipel Island dag 830

7u en het wordt al behoorlijk warm, 8u en het zweet druipt van Seppe zijn snuitje en Fien krijgt de kleur van een gekookte kreeft. 9u staken school en gaan een uurtje badderen in de zee. Na 5 dagen blik eten zijn we het beu. 2 keuzes of we varen door en hopen tijdens het zeilen naar het volgende eiland vis aan de haak te slagen of ...Hans ga in zijn eentje speervissen. Het wordt het laatste. 2 u later komt er iemand met een grote smile terug. Verse vis vanavond en een vriend, Alex, rijker. Toch niet alleen gespeervist, Alex een dropsbewoner ging maar al te graag mee met Hans.  
"Fien, Fien er zijn kindjes op het eiland als we snel school doen kunnen we gaan spelen" roept Seppe opgewonden. Onze oudste heeft geen zin. " Ga ik wel alleen" en met een stoere glimlach peddelt hij af op 4 pubers die waarschijnlijk nog nooit een wit jongetje gezien hebben. 
De keerzijde van het paradijs, een doodsimpele muggen beet was gisteren behoorlijk opgezwollen en vertoont vandaag de meest ongezonde kleuren met de eerste rode streep. Tijd voor mij voor een ronde antibiotica.  Gelukkig hebben we 3 porties gekocht in Ghizo. Ons wit velleke kan niet tegen al die bacteriĆ«n hier. 2 blikjes spuitwater gevonden in de bilges...feest!