zaterdag 10 oktober 2015

Solomons Ghizo island Mbanbanga dag 819

Het leven zoals het is aan boord van een zeilboot in een tropisch paradijs:
Word wakker van druppels die in mijn gezicht plensen. Luik boven ons bed sta open. Het regent bellekes.Hans sleept zich uit bed. De flesjes onder onze regenwater vanger , die vol zijn, moeten vervangen worden. Heerlijk de verfrissende geur van zoet water.
Zon komt op. Doe een short en T- shirt aan ( vrouwen hun billen moeten hier bedekt zijn dus geen bikini broekskes voor mij en Fien). Neem de was die een nachtje in de ton heeft staan weken. Wandel naar ons Nautilusje ( dinghy) dat op de punt vast ligt.  Schoenen drijven er in rond. Heel wat regenwater dus. Proef, och is maar een klein beetje zout, goed genoeg om onze kleren in uit te spoelen. Denk ondertussen na over de wonden op Hans zijn been. Ben bezorgd. Vertrekken normaal dinsdag en 2 kleine wondjes zijn kraters geworden. Niet omdat het niet verzorgd is. Elk schrammetje daar smeren we Antibiotica zalf op en dan nog loopt het soms mis. Tina, van Caminate, heeft een bacterie opgelopen via een muggenbeet. Het vocht loopt uit haar gezwollen enkel en daarrond is de huid versierd met zwarte blazen...dat is ook de tropen. 
Als ik de laatste onderbroek uitwring en ophang vraag ik me af als je dit zou filmen en uitzenden op Tv dan is er toch geen mens dat geloofd dat wij zo leven en het nog leuk vinden ook!