donderdag 8 oktober 2015

Solomons Rendova harbour dag 816

Ochtend gymnastiek: snorkelen. Plonsen in het water en belanden midden in het huis van Nemo. Draai me rond en vergeet bijna te ademen. Steek in een aquarium elke koraalvis dat er besta en alle kleuren hard en zacht koraal...dat is de Solomons. 
Zijn het slecht slapen toch een beetje beu en er komt nog slechter weer over. Tijd om te verhuizen. 
" oh nee niet terug ne Mahi Mahi!!!" roepen ons kinderen in koor als Hans een joekel van een beest binnen boord sleurt. Rendova harbour, 12 nm verder. Anker valt, 5 kano's komen gelijk afgepeddeld. Edwuard duwt ons  een gasten boek in ons handen. Bladeren er even door. Wie staat er in...' Kwispel'. Een jaar geleden deze tijd namen we afscheid van hen in Tonga ( veel traantjes) en nu liggen we op krak dezelfde plaats als hen. De wereld is groot maar voor zeilers soms ook heel klein.
Kindjes blijven aan en af gepedeld komen. 7 citroenen voor een t-shirt, 4 zoete aardappelen voor nog een t-shirt,...na de 4 de kano met zoete aardappelen geef ik aan aan Hans dat het voldoende is geen patatjes meer. " Schattie maar die kindjes" zegt hij. Begrijp ik wel, ik zit binnen school te geven zit niet op de snuitjes te zien. Ga naar buiten " no more patatoes, no more pilipili and no more lemons, now tomatoes, bananas, mango's or pinaples". Duidelijk denk ik dan...vergeet het 3 kano's later eten we patatjes als ontbijt, middag eten en avond eten!