maandag 16 november 2015

Png Ninigo Logan Island dag 851

Een top dag! Ik mocht nog eens zeilen...19500 nm op onze teller en toch een gat in de lucht springen als ze vragen of we mee naar een ander eiland zeilen. Natuurlijk wie wil er nu niet met een houte kano een atol over zeilen!  De zoontjes van Oscar en Karen worden naar Amik gebracht voor school( logeren bij Oscars broer tot de volgende schoolvakantie) en wij mogen mee. 15 knopen wind, beetje golven en prachtig weer. Kano wordt van de kant geduwd, zeil ( met 2 gaten in) wordt gehesen en binnen de minuut scheuren we over het water aan een snelheid dat wij met de Nautilus maar moeilijk halen.
Droppen ons anker(tje) half uurtje later voor het hutje van de pastoor en zijn vrouw. Worden verwelkomd alsof we oude vrienden zijn. Kinderen komen afgerend en willen maar 1 ding een handje. Seppe moet natuurlijk weer naar toilet. Deze keer geen putteke maar 'the Ninigo toilet'. Een kabaneke op paaltjes dat boven het water sta. De kunst is om tot aan dat hutteke te geraken zonder eerst je evenwicht te verliezen op de dunne wiebelende balkjes die als brug dienst doen. Als je hier dringend moet, heb ik alleszins een probleem.
Zien baby'tjes in een doek slapen die gespannen is tussen 2 paaltjes ( goedkopere versie van een wieg), zien schilpadden geslacht worden ( het is even wennen moet ik toegeven), zien Sego gemaakt worden ( leek op gedroogde rode grond maar een lekkernij) , zien de pastoor in de boom klimmen om kokosnoten voor ons te plukken, zien een meisje van 2jaar en 1tje van 3 jaar samen uren spelen in hun nakie en dat van 3 zorgt voor de jongere ( kusjes geven, flodderen en berispen), zien hoe families samen zitten om beetle nut te kauwen en verhalen te vertellen en maken voor de zoveelste keer een gastvrijheid mee dat grenst aan het ongelofelijke. Onverwacht komen we op bezoek en vertrekken met manden vol fruit en goed gevulde buiken gewoon omdat ze het geweldig vinden dat we tijd wilde maken voor hen. De Pacific en zijn bewoners, we zijn helemaal verkocht!