maandag 16 november 2015

Png onderweg naar Ninigo dag 846

Vallende sterren. Toen we vertrokken hoopte ik er ooit 1 te zien. Nu ben ik verbaasd dat er uberhaupt nog sterren zijn. Ze vallen consant. Zo dicht bij de evenaar lijkt het of je de sterren kan aanraken. Met regelmaat vliegt er een mega vuurbal vlak naast ons waarvan je nog minuten lang de sporen kunt volgen. Impressionant!
Een bewogen nacht. Varen blijkbaar in een scheepsvaart route. Natuurlijk zijn wij een attractie. Al van ver zie je ze aankomen die mastodonten. Klein wit lichtje vooraan, iets hoger wit lichtje er achter en dan rood ( bakboord) of groen ( stuurboord), naargelang welke kant ze je passeren. De eerste wisten we niet wat er gebeurde, vlak naast ons legde hij zich stil en hoorde Hans " sailing vessel, sailing vessel" roepen. Voltallige bemanning dat kot in de nacht naar ons aan het gapen is. De 2de maakte het iets te bond. Die legde zich gewoon stil vlak voor onze neus. Roep ze op via de VHF. Na de 5 de keer " this is sailing Vessel Nautilus please advice us your intentions" komt er het verlossende antwoord " I will alter my course". Inderdaad hij past zijn koers aan, maakt er een ere rondje van. Ze hebben de Nautilus van alle kanten gezien nu!
De dag is al even hectisch als de nacht. Er is wind. Goed zou je denken maar nee helemaal niet. Gaan zoals gewoonlijk plots veel te snel. Met een stroming van 2 knopen is er dan ook niet veel ruimte voor navigatie fouten. Op een bepaald moment draaien we ons gewoon om en varen we terug waar we van daan kwamen en dat allemaal terwijl we Ninigo al zien.