woensdag 23 december 2015

Indonesie Pulau Kri dag 893

2u09, midden in de nacht, " hello, hello" hoor ik in de verte, past niet in mijnen droom van dat moment. Iets geeft aan dat ik best wakker word. Heb geen kleren aan ( zij die deze info niet willen weten doen alsof ze het niet gelezen hebben) kan dus zo niet naar buiten. " Schatti, schatti, er is iemand aan onzen boot!". Hans springt uit bed, wat later hoor ik hem praten. 2 mannen met een bootje liggen naast de Nautilus, ze willen bier of vodka.
Dan wordt je niet wakker gezongen dan komen ze bedelen voor alcohol.
Beseffen dat we een te lakse houding hebben. Deur zit er niet in en die mannen zijn niet tot bij ons gepeddeld maar met een buiten boord motortje ( veel lawaai) aangekomen. Niet ik of Hans zijn er van wakker geworden. Realiteit, de dag dat ze ons willen overvallen staan ze in de living zonder dat we het weten. Vanaf vandaag de deur opslot.
14u. " zrrrrrrzrrrrrzrrrr". Een drome ( zo een helicoptertje met een fotocamera er aan) vliegt bijna binnen in de Nautilus. Een live a board dat naast ons geankerd is heeft blijkbaar een gast aan boord die heel graag wil weten hoe wij leven. Heel eerlijk, dat voelde niet prettig, inbreuk op onze privacy. Denk je voor anker te liggen in een rustige baai!