donderdag 24 december 2015

Indonesie Pulau Kri dag 894

Kerst hoe vieren wij dat?
Laatste jaar zijn we een beetje Amerikaans geworden ( vooral de jongste in dit gezin) en toch ook nog steeds Europeaan. Houdt in dat we Kerst avond en Kerst dag uitgebreidt ( met blik eten is wat anders dan kalkoen, fazant of gebraad )vieren. Of houden we gewoon van feesten, kan ook.
2 dagen zijn volledig gepland met een heus Kerst scenario geschreven door Fien en Seppe.
Kerstavond start dan ook met een aperitief ( gaan we helemaal mee akkoord), nadien hotdogs en dan een filmpje ( home alone 2 , kwestie dat we toch sneeuw zien). 
Alleen het dorpje vlakbij heeft een kerk...18u50 en wij wandelen met zijn 4 tjes over een onverharde weg tussen de palmbomen en hutjes door naar een mooi afgewerkte prachtig verlichte grote kerk. Zetten ons voorzichtig op het achterste bankje. Meisjes lopen rond in prinsessen jurkjes van disney, inculsief kroon en hoge hieltjes. Jongens met basketters aan die licht geven of met piepertjes er in. Mensen vallen in slaap tijdens de mis, de pastoor hoort zichzelf graag praten en het koor zingt vals. Een spin die de grote heeft van Seppe zijn hand en van op de deur post toe kijkt naar de kerkbezoekers zorgt voor afleiding. Toch maakt dit Kerstavond af. Voor de zoveelste keer tijdens deze reis worden we met een glimlach onthaald, de hand geschud en voelen we ons welkom in een vreemde gemeenschap. Is dat niet waar Kerst om gaat?
 ' Selamat Hari Natal', Zalige kerst iedereen.