woensdag 20 januari 2016

Indonesië naar Flores dag 919

De dagen rijgen zich aan elkaar. School is nog nooit zo veel uur op een dag geopend geweest. De zee blijft lief voor ons en de rode dame brengt ons per dag toch wel 30 nm dichter bij ons doel. 
Gesprek van de dag: " Fien zie dat er een lange broek en een t- shirt klaar ligt om aan te doen als dat nodig is" zucht ik. Verward kijkt ze me aan. Zweet parelt van onze lijven en voor zij die het nog niet door hebben we lopen hier allemaal in ons onderbroek rond. Leg uit dat we in gebied zijn waar je af en toe eens piraterij hebt en het toch niet zo verstandig is als vrouw om in een streek waar vrouwen behoorlijk bedekt zijn in een slip voor een bende mannen te gaan staan. " Popemie als ik het zeg kleren aan doe je dat onmiddelijk want iemand dat aan jou komt zonder dat jij dat wil is echt een onprettig gevoel" zeg ik wat bezorgd. Kan je verzekeren dat deze gesprekken niet tot mijn favoriete behoren wil ze ook geen fobie opzadelen natuurlijk. " Hoop dat we nooit piraten tegen komen" fluistert de jongste. Ikke ook, dat ze stelen wat ze willen maar het is de rest...
3u later " mama er passeerde een boot en ik wilde naar binnen roepen kleren aan maar ik mocht niet van papa!" komt er boos uit Seppe zijn mond. Hans sliep tijdens ons Piet piraten gesprek en begreep helemaal niks van Seppe zijn goei bedoeling!