vrijdag 24 juni 2016

Malaysia Rebac marina dag 1077

Tranen rollen, hap naar adem...27 juni...27 juni stappen wij het vliegtuig in met bestemming Schiphol. Niet te vatten toch. 3 jaar geleden konden we de simpele vragen ' hoe lang blijven jullie weg? en ' naar waar varen jullie?' niet beantwoorden. Langkawi ik wist nog niet eens waar dat lag. 
Seppe " mama mijn t shirts met korte mouwen kunnen toch in de vuilbak dat kan je niet dragen in Belgie". Is geen grap hij herinnert zich de zomers niet meer. 6 was hij toen we vertrokken. Beetje later in paniek " ik heb geen visnet meer om in de Roompot krabben te vangen op de steiger".  De Nautilus is zijn universum met als tuin de oceaan. Onze jongste loopt er verloren bij. 
Fien verstuurt het ene mailtje na het andere naar haar zeilers vrienden, de enige die weten wat ze voelt. Exodus staat te koop en Deanne met Brendan ( Fien haar lief) en Alex vliegt op 4 juli naar huis. Garry, Julie, Axel en Gigi hebben nog 3 maand over land gereisd en komen binnen 2 weken aan in San Diego ( ook Nirvana staat te koop). De familie Zander ( Lumbaz) stopt hier in Malaysia. Kinderen beginnen op 15 augustus school te lopen...hier. Alleen Fluenta en haar crew vaart nog verder samen met alle andere die we ontmoet hebben de voorbije jaren. Onze zeilersfamilie, zij die ons gezien hebben in volle glorie en diepe shit, zij die ons kennen tot op het bot...gelukkig is in ons hoofd de wereld klein. Er zal dus nog heel wat af gereis worden want familie is voor altijd. 
Thuisonderwijs is voor het 4 de jaar op rij aangevraagd we zien wel wat er komt.